На пресконференция в сградата на Гражданска защита в кв. Дианабад експерти

...
На пресконференция в сградата на Гражданска защита в кв. Дианабад експерти
Коментари Харесай

От пожарната обещаха по-бърза реакция на произшествия

На конференция в постройката на " Гражданска отбрана " в кв. " Дианабад "  експерти от Групово дело " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " (ГДПБЗН) показаха данни за осъществяването на план за възстановяване на активността на Националния действен център и регионалните такива, които дават отговор за бързото култивиране на сигналите за катастрофи. Проектът е на стойност близо 6 249 000 лв. и е финансиран от фонд " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи.

Основното изобретение - създадена е нова софтуерна интегрирана осведомителна система за съгласуваност и ръководство на силите и средствата на пожарната работа, която допустимо най-оптимално разпределя сигналите, спомага за координацията сред другите звена и др. Това сигурно ще спомогне за по-бързата реакция на екипите, уверяват пожарникарите.

" Този план е извънредно значим за основната дирекция и способства извънредно доста за подпомагането на материално-техническата база. Най-хубавото е, че се стигна до всяка една районна работа ", сподели гл. комисар Красимир Шотаров, шеф на дирекция " Оперативни действия " към ГДПБЗН.

Проектът е разграничен на три елементи, като в границите на първата за всяка районна дирекция на оперативния център са закупени компютърна техника, принтери, информационни системи и мебели. На второ място е създаден въпросният съвременен програмен продукт и са подготвени чиновници да работят с него. Разработено е и мобилно приложение за вътрешноведомствено прилагане, което също да усъвършенства връзката сред екипите. На трето място пък е осъвременена системата за радиовръзка ТЕТРА, предава news.bg.

Предстои в бъдеще по други планове всеки пожарен автомобил да бъде оборудван с таблет, на който в действително време да излизат данните за катастрофи.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР